Owoce tropikalne i Mieszanka kompotowa – nowości w ofercie Hortex

150x110

SZUKASZ INSPIRACJI NA DESER, KOKTAJL, NAPÓJ LUB SALSĘ? WOLISZ OWOCE TROPIKALNE CZY KRAJOWE? BEZ WZGLĘDU NA CO SIĘ ZDECYDUJESZ Z NOWYMI MIESZANKAMI HORTEX – OWOCE TROPIKALNE HORTEX ORAZ MIESZANKA KOMPOTOWA HORTEX DANIA TE PRZYRZĄDZISZ SZYBKO I O KAŻDEJ PORZE ROKU.

Owoce tropikalne Hortex to mieszanka pysznego mango z soczystym ananasem, aromatycznym melonem oraz słodką papają. Z nimi przygotowanie deseru, egzotycznego koktajlu lub tropikalnej salsy do mięsa/ ryb, zajmie tylko chwilę.

Cena opakowania 450g – 8,6 pln

Mieszanka kompotowa to połączenie soczystych truskawek, słodkich śliwek, dojrzałych czarnych porzeczek, kwaskowej aronii. Można z niej przygotować pyszny, aromatyczny kompot. Doskonale sprawdzi się także, jako baza do deserów.

Cena opakowania 450g – 5,4 pln

Z przepisów Matki Natury

LATO W TROPIKACH

Lista składników:

 30 ml miodu akacjowego

 Przygotowanie

Malinę i owoce tropikalne rozmroź. Przełóż do blendera dodaj miód i trochę wody. Całość blenduj do uzyskania preferowanej konsystencji, jeśli koktajl jest za gęsty dodaj odpowiednio większą ilość  wody.

 ŁOSOŚ Z SALSĄ TROPIKALNĄ

Lista składników:

Sos:

Przygotowanie

Z podanych składników przygotuj marynatę i nasmaruj nią łososia. Następnie ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C z włączoną funkcją grilla. W tym czasie przygotuj sos.

W garnku o grubym dnie rozpuść masło, wrzuć owoce i chwilę smaż. Później dodaj miód i whisky. Połowę owoców zmiksuj, połącz z mlekiem kokosowym i jeszcze chwilę gotuj. Następnie dodaj resztę owoców.

Łososia podawaj z sosem owocowym, posiekanymi ziołami i kawałkami limonki.

KOMPOT WIELOOWOCOWY Z KARDAMONEM I MIODEM

Lista składników:

Przygotowanie

Do garnka wlej wodę, dodaj owoce, kardamon i gotuj na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Gotowy kompot odstaw do wystudzenia i dodaj miód. Całość zamieszaj do rozpuszczenia miodu.

GALETTE OWOCOWE

Lista składników:

Ciasto:

Przygotowanie

Piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż do lodówki mniej więcej na 30 minut. Po tym czasie schłodzoną masę rozwałkuj na papierze do pieczenia na duży okrąg i ułóż na blasze. Następnie posiekane orzechy wymieszaj z mąką, cukrem i dodaj owoce osuszone na sitku. Potem wyłóż je na środek ciasta, pozostawiając kilkucentymetrowe brzegi, które na koniec zawiń do środka, przykrywając część owoców.


dostarczył infoWire.pl